Mark Coeckelbergh

markcoekelbergh

Mark Coeckelbergh

za 8 feb 20:00u Fenixloods 1 – lezing

 

Kunnen politiedrones in je slaapkamer kijken? Is jouw bankier ook al lang vervangen door een machine? Ben je er zeker van dat je met een mens praat als je telefoneert met een helpdesk? Worden we allemaal getransformeerd tot cyborgs – half mens, half machine? Maakt dat wat uit? Hoe “close” zijn nu al met technologie? Hoe lang kan jij zonder je mobiele telefoon leven? Waarom zijn we eigenlijk bang van robots? Op TEC ART geeft filosoof Mark Coeckelbergh een presentatie over drones, (andere) robots en cyborgs, over menselijke lichamen die afhankelijk zijn van technologie, over het verbeteren van de mens en wat dat doet met onze kwetsbaarheid.

 

Mark Coeckelbergh is verbonden aan de afdeling Wijsbegeerte van de Universiteit Twente en is directeur van het 3TU Centre for Ethics and Technology. Hij is expert op het terrein van ethiek van informatietechnologie en robotica. In zijn nieuwe boek Human Being @ Risk: Enhancement, Technology, and the Evaluation of Vulnerability Transformations(2013) laat hij zien hoe nieuwe technologie de menselijke kwetsbaarheid en het menselijk bestaan transformeren. Hij draagt ook bij aan discussies in de media over drones. Zijn huidige onderzoek gaat over mens, technologie en milieu.

http://www.utwente.nl/gw/wijsb/organization/coeckelbergh

Nikki Olson (transhumanist writer and researcher) about Human Being @ Risk:

“a thoughtful and bold exercise in relating Transhumanist discourse to historic and present day academic existentialism and anthropology” and “a considered evaluation of core Transhumanist beliefs”

“explores issues relevant to anyone interested in a broader, conceptual, more existential address of the human-technology relationship”

Volledige review op http://ieet.org/index.php/IEET/more/olson20130725?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EthicalTechnology+Ethical+Technology#When:16:53:00Z